J.F. Rey

Trendzettende monturen uit Frankrijk

J.F. Rey staat voor de Franse oprichter Jean-François Rey die na jaren in de optiekbranche ervoor heeft gekozen om samen met Denis Bellone brillen te gaan ontwerpen. Ze ontwerpen sinds 1995 trend zettende eyecatchers. De vrouw van Rey bepaalt de kleuren van het montuur, de inspiratie hiervoor haalt ze uit haar reizen naar het verre noorden.

Door hun gedurfde artistieke aanpak zijn de constructies erg ingewikkeld waardoor er veel uren in de productie ervan zitten. Sommige brillen gaan langs 3 fabrieken voordat ze geassembleerd worden. Daarnaast wordt er ook redelijk veel gebruik gemaakt van handwerk.

Snowboard lak

Niet alleen de constructie is uniek aan de Franse brillen maar ook bepaalde lakken zijn exclusief. Zo maken ze gebruik van een roestachtige lak op verschillende monturen die van de antisliplaag van snowboards komt.

snowboard lak

Carbon Wood

Een andere creatieve collectie is Carbon Wood. Het hout wordt hier als een laag carbon verwerkt en is zichtbaar op de bovenste helft van het montuur, op de onderste laag blijft het carbon zichtbaar. Door het dunne hout te combineren met het sterke carbon zijn het lichte maar sterke brillen. Het is een subtiele maar toch opvallende collectie.

Carbon wood

Laat je inspireren