Met oog voor het milieu!

Het meest duurzame en groene merk

Als je als surfers in de zee en op het strand alleen maar rotzooi en plastic aantreft en je wilt hier iets aan doen, dan kan er zomaar een nieuw merk ontstaan: Dick Moby. Zo zijn Tim en Robbert in 2014 Dick Moby begonnen en inmiddels is het Amsterdamse merk internationaal verkrijgbaar.

We kunnen je vertellen dat als je een Dick Moby zonnebril of correctiemontuur aanschaft, dit een bril is die gemaakt is met alle respect voor de natuur. Zo zijn de lichte ‘acetaat’ monturen biologisch afbreekbaar. Als je de glazen eruit haalt, kan het montuur gewoon in de gft bak. Dit komt omdat ze worden gemaakt uit houtpulp en dit wordt biologisch afgebroken in 115 dagen in compostgrond.

De metalen brillen worden gemaakt van samengesmolten splinters van chirurgisch roestvrij staal. De zwarte of donkere acetaat monturen bestaan uit de 97% gerecycled acetaat waarbij 3% zwarte inkt wordt toegevoegd. Zoals het merk het zelf zo mooi formuleert: “We vegen de vloer van onze leverancier. Alle stukjes worden weer hergebruikt in de zwarte monturen.” Ook de bijgeleverde kokers en doekjes worden van gerecycled materiaal gemaakt.

Look good for your planet!

Laat je inspireren en kies bewust voor een Dick Moby.