Je bent vandaag welkom tot 17:30!

De OptiSjen...

We stellen ons graag aan je voor

De opticien in Sneek is De OptiSjen. We willen dat jij bij ons komt als je een geweldige nieuwe bril zoekt, een sportbril of zonnebril nodig hebt, je lenzen draagt of wilt gaan dragen, je kind een gave kinderbril wil of als je je zorgen maakt over de gezondheid van je ogen.

De werkwijze van De OptiSjen

Zien is beleven

Daarom gebruiken wij de kleur- en gezichtsanalyse, zodat je ziet dat onze stylist niet zomaar een nieuwe bril pakt, maar juist een montuur die echt bij je past.

Zo scherp mogelijk zien

De OptiSjen werkt met de nieuwste apparatuur, zodat wij jou de scherpste en helderste kijkoplossingen in glazen en lenzen kunnen bieden.

We ontzorgen jou

Dat doen we met het regelen van de declaratie bij je zorgverzekeraar, een lensabonnement zodat je voordeliger uit bent en met Kidscare zodat jouw kind altijd een gave bril kan dragen.

Service

We stellen met plezier je bril opnieuw voor je af, maken je bril(len) schoon, vervangen neusvleugeltjes of helpen je als je met spoed nieuwe lenzen nodig hebt, je bril kwijt bent of kapot is.

Ons team staat voor je klaar

Jorn Meursing

Jorn is optometrist. Hij houdt een oogje in het zeil als het gaat om jouw ooggezondheid. Hij meet je ogen nauwkeurig voor het CBR of als je klachten hebt met je ogen gaat hij op zoek naar een oplossing.

Tricia van der Velde

Tricia van der Velde is styliste & backoffice medewerkster. Zij stelt je op je gemak en laat je met veel plezier zien wat een goede bril voor jou betekent. Ook is ze heel actief in allerlei zaken op de achtergrond zodat alles op rolletjes loopt.

Rutger Krijgsheld

Rutger Krijgsheld is opticien en heeft jarenlang ervaring in de optiek. Hij is de rust zelve bij de oogmeting en bij het uitzoeken van de bril die bij jou past.

Baukje de Vries

Baukje is opticien en styliste. Zij kijkt met haar kritische blik naar je gezicht, je haar en je kleding, om voor jou de mooiste bril uit te zoeken. En voor het optimale zicht meet zij uiterst precies jouw ogen en adviseert je over glazen.

Femke Beukens

Femke is opticien in opleiding en styliste. Je wordt gastvrij ontvangen en ze helpt je met plezier bij het uitzoeken van een mooie bril of zonnebril.

Simone Gorter

Simone doet de administratie, pr & marketing en is eigenaresse. Simone houdt je van alle acties en nieuws op de hoogte en als het even nodig is, is ze ook te vinden in de winkel.

Mirjam de Vries

Mirjam is styliste in hart en nieren. Zij laat je vol passie zien waarom een bril nu wel of niet bij je past. Daarnaast maakt ze de dames bij het ophalen van de bril op zodat de make-up ook bij de bril past.

Pascal Dijkstra

Pascal is contactlensspecialist en opticien. Hij meet je ogen op met uiterste precieze en geeft je rustig uitleg en advies. Ook helpt hij je graag als je voor een Oakley zonnebril of fietsbril komt.

Martin Gorter

Martin is optometrist, contactlensspecialist, opticien en eigenaar. Hij helpt mensen vol passie bij het vinden van de juiste kijkoplossing en lost klachten en problemen bij het zien op.

Otto Hoekema

Otto is opticien en technisch specialist. Daarnaast is hij enorm fan van het merk Oakley. Hij helpt je in de winkel, doet oogmetingen en slijpt de glazen voor je nieuwe bril!

Marijke Dijkstra

Marijke is opticien, styliste en backoffice medewerkster. Zoals je ziet is ze heel veelzijdig. Heb je een vraag, bel gerust, wie weet heeft ze direct een antwoord voor je.

Hoe is De OptiSjen ontstaan?

Vroeger zat er op de Oosterdijk 1 een horlogemaker, dat werd later een optiekzaak. De familie Dijkstra kwam erin en voor velen is de zaak bekend geworden onder de naam EyeCare Brilservice Sneek. Pascal is de zoon van de vorige eigenaren en samen met Otto werkt hij al jaren op dezelfde plek.

Die andere optiekzaak in Sneek aan de Rienck Bockemakade is gestart door Martin en Simone, samen met Nelleke Mulder onder de naam NM Eyewear. Toen de service werd uitgebreid met lenzen en oogzorg trok Nelleke zich terug en werd de naam Boddeüs Sneek. Rosalie en Mirjam waren daar werkzaam en zijn begin 2021 verhuisd naar de Oosterdijk 1.

Want daar vonden Martin en Simone voormalig eigenaren van Boddeüs Franeker & Sneek een geschikte locatie om verder te gaan. Door Boddeüs Sneek en EyeCare Brilservice Sneek samen te voegen werd een nieuwe naam, een fris imago en een geheel eigen werkwijze geïntroduceerd als: De OptiSjen.

In 2023 werd het gebouw aan de Oosterdijk 8 gekocht en grondig verbouwd. In april 2024 is De OptiSjen verhuisd naar de nieuwe winkel. Ondanks dat alle ruimtes een stuk groter zijn, voelt de winkel knus en gezellig aan.

Oosterdijk in Sneek, 1939. Met dank aan Dirk van der Meer voor de fotobewerking.

Wat is onze missie en visie?

De mens staat centraal. Dat betekent dat iedereen die bij ons komt en het eigen team zich goed moet voelen.
Dat proberen we in alles door te voeren want wij willen het verschil maken in kijken, zien en beleven.

Heb je een vraag?

Bel ons of stuur je vraag naar email@optisjen.nl