Fleye

Uitgesproken details en nuances

Het Deense brillenmerk Fleye richt zich op de Scandinavische design en cultuur. De naam is afgeleid van ‘Fine Looking Eye’ . Met uitgesproken details en nuances in het montuur wil het merk jouw stijl en persoonlijkheid benadrukken.

Inspired by Asta Nielsen

De uitgesproken details zijn onder andere te zien in de collectie die Fleye in 2022 heeft uitgebracht als eerbetoon aan de actrice Asta Nielsen.

Asta Nielsen speelde in het begin van de twintigste eeuw in Duitse stomme films en had dan ook de bijnaam ‘De Stille Muze’. Bij een stomme film is expressie enorm van belang. De brillencollectie is dan ook expressief met krachtige kleurrijk, diva-achtig karakter. Een leuk detail is dat de kleuren van de brillen veelal uit oude filmposters zijn gehaald.

Asta Nielsen

Duurzaamheid

De brillen van Fleye zijn qua ontwerp en kwaliteit gemaakt om lang mee te gaan. Dit doen ze door allergievriendelijke en superlichte materialen te gebruiken zoals koolstofvezel en hout. Dit betekent niet dat ze 100% duurzaam zijn, maar het merk is zich zeker bewust van de impact op het milieu en proberen deze zo klein mogelijk te houden. Zo gebruiken ze bij het verpakken van je bril alleen nog composteerbaar plastic en worden de monturen zoveel mogelijk door treinen vervoert in plaats van met het vliegtuig.

Laat je inspireren

Misschien vind je deze merken ook leuk