Gold and Wood

Fijne luxe, duurzaam en bijzondere details

De naam zegt het al goud en hout. Gold & Wood is een merk met fijne luxe, duurzaamheid en bijzondere details. Dat allemaal met de hand gemaakt in Frankrijk. Voor elk montuur wordt de tijd genomen en komen verschillende ambachtslieden aan te pas.
Een van de innovaties van dit merk is het gebruik van handgeverfde zijde om de houten monturen hun bijzondere diepe kleur te geven.

De houten monturen

Het merk gebruikt verschillende exclusieve houtsoorten die een eigen verhaal vertellen door de nerven. Soms zelfs is de grondsoort bepalend voor de structuur die je kunt terugvinden in het montuur. De lagen fineer worden gevormd en daarna op dunne aluminium strips vastgemaakt. Vrijwel elk houten montuur is door de structuur en het kleurgebruik vrijwel uniek.
Een houten montuur draagt heel plezierig vanwege het gewicht en het organische materiaal.

Gold & Wood

Gouden & Aluminium monturen

Naast de houten monturen maakt Gold & Wood ook gouden en aluminium monturen. Klassiek en tijdloos, daarom heel duurzaam.
Naast deze edelmetalen worden de brillen ook gemaakt van hoorn en wordt carbon fiber gebruikt ter versteviging. Als laatste wordt voor de achterstukjes van de veren, een biologisch acetaat gebruikt. Deze wordt gemaakt met katoenvezels en geïmporteerd uit Japan.

Gold & Wood maakt monturen en zonnebrillen met veel oog voor detail en hoogwaardig vakmanschap. Elk montuur is een hoogstandje op zich. Kom dus gerust kijken en passen in onze winkel of laat je hier inspireren.

Gold & Wood

Inspiratie

Maak nu een afspraak

Wij werken met de kleur- en gezichtsanalyse om de mooiste bril uit te zoeken die bij jou past. Hiervoor kun je direct een afspraak inplannen.