Tom Davies

Tom Davies Bespoke of Ready to Wear

Tom Davies is een Britse topontwerper van brillen. Hij heeft zich altijd verwonderd dat brillen eigenlijk net niet helemaal pasten. Eerst was hij van mening dat zijn vrienden allemaal rare hoofden hadden, maar later realiseerde hij zich dat brilmonturen gewoon niet goed passen bij verschillende mensen. Naar zijn mening had niemand een perfecte bril. Terwijl iemands gezicht het eerste is waarnaar anderen kijken. De bril is dus een belangrijke accessoire. Tom vond dat mensen veel te weinig aandacht besteden aan het kopen van een bril. Dat moest anders…

 

 

Tom Davies Bespoke

Een unieke bril voor jou!

Tom Davies was de eerste leverancier ter wereld die met maatwerkbrillen op de markt kwam. En niet zomaar, wij als opticiens worden speciaal opgeleid als maatwerkspecialist. We hebben een kast met allemaal lades waarin de onderdelen van een Bespoke montuur zijn opgeslagen. We bepalen samen de vorm, de kleur en het materiaal: titanium, acetaat en zelfs hoorn. Daarna wordt er een passend montuur ontworpen door de leverancier. We beoordelen die samen en kijken waar nog aanpassingen nodig zijn. Is het montuur goed, dan wordt deze voor je gemaakt en wordt jouw naam in de veer gegraveerd. Want jouw bril is uniek!

Op maatgemaakte bril van Tom Davies

Tom Davies Ready to Wear

Direct na de lancering van de maatwerkbrillen werd ook een ready to wear collectie samengesteld. Een hele mooie collectie met monturen die uitspringen in kwaliteit en materiaal en draagbaarheid. Ook uiteraard weer met de handgemaakt volgens het hele principe van deze fabrikant. Kom kijken in onze winkel.

Tom Davies handgemaakte brillen

Meer inspiratie