Daglenzen

De voordelen van daglenzen

Het woord zegt het al, daglenzen, want ze zijn voor eenmalig gebruik. Ze zijn super populair omdat ze reuze handig zijn en veel gebruiksvoordelen hebben. Je kunt ze zelfs naast je gewone lenzen dragen. Benieuwd naar nog meer voordelen? We zetten ze voor je op een rijtje!

Wat zijn daglenzen?

Er bestaan twee categorieën lenzen: harde lenzen en zachte lenzen. Zachte lenzen zijn de meest verkochte lenzen en kunnen onderverdeeld worden in drie verschillende soorten. Daglenzen, weeklenzen en maandlenzen. De daglens heeft een hoog draagcomfort en geen onderhoud nodig, je pakt namelijk iedere dag een nieuwe set lenzen en je kunt ze bij het naar bed gaan gewoon weer weggooien.

De voordelen van daglenzen

1. Hygiëne

De daglens is de meest hygiënische lens die er is, dit komt door de vervangingstermijn. Elke ochtend pak je een nieuw paar lenzen en aan het eind van de dag kan je ze gewoon weer weggooien. Doordat je de lenzen niet hoeft te bewaren in een lenzenhouder en er niet vaak met je vingers aan hoeft te zitten, blijven de lenzen schoon. Tevens is de verpakking waar de daglenzen in worden geleverd goed afgesloten in een zoutoplossing, om bacteriën tegen te gaan.

2. Geen onderhoud

Bij daglenzen heb je geen gedoe met het onderhouden van je lenzen. Andere lenzen moet je dagelijks reinigen voor helder zicht en onderhoud. Een ander groot voordeel is dat je bij daglenzen geen aparte lenzenvloeistof nodig hebt. Elke lens zit namelijk verpakt in een apart doosje van 30 stuks met vloeistof.

3. Ideaal voor het sporten of op vakantie

Beslagen glazen, regendruppels of een afzakkende bril? Wanneer je kiest voor daglenzen heb je hier geen last meer van. Daarom zijn daglenzen ideaal tijdens buitensporten, maar ook bij contactsporten. Ben je op vakantie en vind je het af en toe makkelijk om lenzen te dragen omdat je bijvoorbeeld een gave bungeejump op de planning hebt staan? Ook dan zijn daglenzen ideaal. Geen onderhoud en een interessant alternatief als je niet dagelijks lenzen draagt.

Bestel nu je daglenzen

Vrijwel iedereen kan lenzen dragen, waarschijnlijk jij ook. Om daar zeker van te zijn kun je eerst bij ons komen voor een vrijblijvende lensscreening. Tijdens deze screening kijkt onze contactlensspecialist naar: welke sterkte je nodig hebt, de gezondheid van je ogen en welk lenzen geschikt zijn voor jou als persoon. Zo kun jij zorgeloos lenzen dragen en dat vinden wij belangrijk! Maak direct een afspraak voor een vrijblijvende lensscreening.

Daglenzen iets voor jou?

Plan je afspraak of bel ons 0515 744 026.