Concentratieproblemen

Als je moeite hebt met concentreren

Snel afgeleid, je moeilijk kunnen focussen, het hebben van concentratieproblemen kan meerdere oorzaken hebben. Als je een vermoeden hebt dat het door je ogen komt, dan is een uitgebreid optometrisch onderzoek aan te raden.
Oorzaken van concentratieproblemen zijn:

  • Het onvoldoende scherp kunnen zien.
  • Moeite hebben met concentreren door zwakke oogspieren.
  • Verschil tussen je linker en rechteroog, het binoculair zien.

Het onvoldoende scherp kunnen zien

Ondanks dat je wel goed kunt lezen en schrijven kan het zijn dat je misschien beweging ziet in de letters. Ook een kleine schaduw achter de letters kan het beeld vertekenen. Misschien zie je net niet helemaal scherp doordat de sterkte in je bril niet goed is. Het onvoldoende scherp zien, kunnen we constateren met een uitgebreide oogmeting. Geef aan als je de afspraak maakt dat je last hebt van concentratieproblemen.

Moeite hebben met concentreren door zwakke oogspieren

Nog een belangrijke oorzaak die we vaak zien bij kinderen. Bij onvoldoende ontwikkeling van de oogspieren kunnen deze verkrampen, waardoor het oog wegdraait (het luie oog). Je kunt bij ons terecht voor een optometrisch onderzoek naar je oogspieren en wij kunnen je indien nodig rechtstreeks doorverwijzen naar een orthoptist of oogarts.

Verschil tussen je linker- en rechteroog, het binoculair zien

Als je het beeld net even iets later binnenkrijgt in je ene oog, ten opzichte van je andere oog, dan geeft dit een verstoring in het zien. Hierdoor raak je sneller vermoeid en begint het te duizelen in je hoofd. Wij kunnen met een binoculair onderzoek kijken hoe het met jou ogen gesteld is en zo werken aan een oplossing voor je concentratieproblemen.

Maak nu een afspraak

Heb je vragen over concentratieproblemen? Bel ons 0515 744 026 of stuur een email naar email@optisjen.nl