Je bent vandaag welkom tot 20:30!

Controle oogmeting

Waarom een controle oogmeting?

Je ogen veranderen je hele leven. Als je ouders een bril of lenzen dragen, heb jij zelf of je kind ook grote kans dat je een bril of lenzen nodig hebt. Iedereen krijgt vanaf een jaar of 40 een keer te maken met leesproblemen. Op latere leeftijd volgt meestal een vorming van cataract/staar, dit is het troebel worden van de lens.

0.01 Oogmeting

Uniek in Sneek en alleen bij De OptiSjen is de 0.01 oogmeting. Wat houdt dit in? Tot voor kort kon een opticien alleen een oogmeting doen waarbij de afwijking op 0.25 dioptrie nauwkeurig was. Dus je had bijvoorbeeld -1.25 of +3.75. Wij kunnen nu met de nieuwe AVA-methode een oogmeting uitvoeren op een honderdste nauwkeurig. Dit betekent dat je nu -1.18 hebt of +3.82. Dit zorgt ervoor dat je scherper kunt kijken dan ooit tevoren. Uiteraard worden hierop de glazen helemaal afgestemd.

Hoe vaak een controle oogmeting?

  • Als je klachten hebt is een controle oogmeting meteen aan te raden. Denk aan slechter zien, minder goed kunnen lezen, het zweverig worden van letters, droge of prikkende ogen of aanhoudende roodheid in het oog.
  • Voor brildrager zonder klachten: eens per 2 jaar.
  • Voor lensdrager zonder klachten: eens per jaar (tenzij anders afgesproken met de contactlensspecialist).

Schaf je een nieuwe bril aan of start je met lenzen dan doen wij altijd een oogmeting.

Maak nu een afspraak

Vragen over een oogmeting

Hormonen kunnen je zicht beïnvloeden. Dit kan tijdens een zwangerschap gebeuren, door medicijngebruik of tijdens de overgang problemen geven bij je zicht. Het is onverstandig om met problemen met je zicht door te lopen “omdat het slechts tijdelijk is”. De OptiSjen helpt je ook graag met tijdelijke oplossingen zoals een bril met iets sterkere glazen of lenzen die we aanpassen aan jouw zicht. Maak dus gerust een afspraak voor een controle oogmeting.

Nee, dat hoeft bij een gewone lenscontrole niet. Je kunt je lenzen gewoon inhouden. Alleen bij het aanmeten van een nieuwe bril naast je lenzen of bij het nieuw aanmeten van nachtlenzen zal de contactlensspecialist aangeven hoever van te voren je je lenzen moet uitdoen.

Nee, alleen bij oogmetingen door de optometrist kan het zijn dat bij een aanvullende verzekering, deze kosten worden vergoed. Als jij een bril of lenzen bij ons koopt, vervallen de kosten voor de oogmeting. Je krijgt wel een zorgvergoeding voor de glazen of lenzen bij een aanvullende verzekering. Dat regelen we direct voor je.

Ja, dat kan. Je betaalt dan alleen voor de oogmeting en krijgt een recept van ons mee naar huis.

In het kort: bij een min-sterkte kun je veraf niet goed zien en bij een plus- sterkte zie je dichtbij niet goed.

Kinderen tot en met 6 jaar kunnen terecht bij een orthoptist. Daarvoor kun je het beste een afspraak maken in het ziekenhuis. Kinderen vanaf 6 tot 12 jaar worden door de optometrist gemeten en na 12 jaar door de opticien of contactlensspecialist.

Ja, in eerste instantie meten wij je ogen gewoon, daarna focussen we ons op de afstand tot het beeldscherm. Dus het is verstandig om vooraf afstanden te meten waarop jij scherp wilt zien.

Maak gerust een afspraak voor een second opinion, geen enkel probleem. We controleren het meetwerk en checken direct het glas van je bril of de sterkte van je lenzen. Neem dan het recept, kaartje of de rekening van de andere opticien even mee.

Heb je een andere vraag?

Bel ons 0515 744 026 of stuur een email naar email@optisjen.nl.