Duizeligheid

Ben je vaak duizelig?

Het duizelt je voor de ogen, waar ligt dit aan? De oorzaken voor duizeligheid dat veroorzaakt wordt door je ogen zijn:

Hoe kun je oorzaken van duizeligheid achterhalen?

  • Zet je bril een tijdje af of doe je lenzen uit, trekt de duizeligheid dan weg?
  • Ben je duizelig nadat je een nieuwe bril of lenzen hebt gekregen? Kom dan zo snel mogelijk terug, zodat we dit kunnen oplossen.
  • Schrijf op wanneer de duizeligheid vaak plaatsvindt, zit hier een patroon in?

Heb je vragen over duizeligheid?

Bel ons 0515 744 026 of stuur een email naar email@optisjen.nl


Verkeerde sterkte in je bril of lenzen

Omdat je ogen je hele leven veranderen kan het zijn dat de sterkte in je bril of lenzen verandert, een verslechtering maar ook verbetering van je ogen kan plaatsvinden. De invloed van hormonen tijdens een meting kan ook een andere sterkte geven. Maak een afspraak voor een oogmeting om een verkeerde sterkte uit te sluiten.


Verkeerd geslepen glazen in je bril

Ben je duizelig nadat je een nieuwe bril of lenzen hebt gekregen, dan ligt de oorzaak van je duizeligheid vast daar. Je kunt dan het beste opnieuw een afspraak maken, dan kijken we alles nog een keer goed na. Tot die tijd kun je het beste je oude bril of lenzen dragen.

Kom je van een andere opticien en wil je bij De OptiSjen een second opinion? Maak dan een afspraak voor een oogmeting of lenscontrole, daarna zullen we kijken of de glazen of lenzen kloppen met onze bevindingen.


Denk je dat je je lenzen hebt omgedraaid?

Dan ben je waarschijnlijk pas geleden duizelig geworden. Heb je meerdere lenzen op voorraad in huis? Pak dan een nieuwe set lenzen en ga na of de duizeligheid verdwijnt.
Heb je 1 of 2 jaar lenzen? Controleer in je lenzen de hele kleine lettertjes op een L of R en zorg dat deze in het goede oog zitten.

Blijf je daarna toch duizelig, maak dan een afspraak voor een lenscontrole.


De samenwerking tussen je ogen is niet optimaal

Met een Binoculair onderzoek door onze optometrist kan achterhaald worden of er inderdaad sprake is van niet optimaal samenwerkende ogen. Op basis van dit onderzoek kan de optometrist je advies geven over mogelijke oplossingen.
Wil je een binoculair onderzoek, bel dan voor een afspraak met onze optometrist. We stellen je een aantal vragen zodat de optometrist alvast de nodige informatie heeft voordat je komt.

Heb je vragen over duizeligheid?

Bel ons 0515 744 026 of stuur een email naar email@optisjen.nl