Fixatie Disparatie

Heb je Fixatie Disparatie of Dyslexie?

Heb je moeite met scherpstellen, je concentreren en heb jij of je kind daardoor:

  • leesproblemen;
  • schrijf je slordig of heb je moeite om op een regel te schrijven?;
  • vaak hoofdpijn;
  • vermoeide ogen.

Dan kan fixatie disparatie, het niet goed samenwerken van de ogen, de oorzaak zijn. Vaak wordt bij kinderen of volwassenen gedacht aan dyslexie, maar het kan ook een samenwerkingsprobleem van de ogen zijn. Door een whiplash of hersenletsel kan ook Fixatie Disparatie ontstaan. Daarom is het verstandig om dit uit te laten zoeken via een binoculair onderzoek.

Wat is een binoculair onderzoek?

Onze optometrist voert dit onderzoek uit. Bij kinderen wordt dit gedaan door een orthoptist, hiervoor kun je via de huisarts een verwijzing krijgen. Het onderzoek richt zich erop om te kijken waar de onrust in je ogen vandaan komt. Komen de signalen via je linkeroog net zo snel in je hersenen als via je rechter oog. Door te onderzoeken hoe je ogen samenwerken, kunnen we gaan werken naar een oplossing om de ogen weer in balans te krijgen.

Wat kun je doen aan Fixatie Disparatie

Zodra we weten waar de oorzaak bij jou ligt, kunnen we bijvoorbeeld met een prisma bril de oogcoördinatie herstellen. Een visuele training kan ook zorgen dat je ogen beter gaan samenwerken. Er zijn meer oplossingen mogelijk.

Afspraak maken

Heb je vragen over fixatie disparatie? Bel ons 0515 744 026 of stuur een email naar email@optisjen.nl.