Je bent vandaag welkom tot 17:30!

Waar komt je hoofdpijn vandaan?

Hoofdpijn door zichtklachten is een veel voorkomend euvel. Toch hoeft niet elke hoofdpijn door je ogen te komen maar het is goed om uit te sluiten, als je regelmatig hoofdpijn hebt, dat het wordt veroorzaakt door je ogen. Ook bij kinderen zie je dat hoofdpijn een veel voorkomende klacht is omdat ze slecht zien.

De oorzaken van hoofdpijn door je ogen kunnen komen door:

  1. Jij hebt of je kind heeft een bril of lenzen nodig.
  2. Een verkeerde sterkte in je bril of lenzen.
  3. Verkeerd geslepen glazen in je bril.
  4. Je ogen werken niet goed samen.
  5. Langdurige inspanning van de ogen.

Heb je vragen over hoofdpijn en je ogen?

Bel ons 0515 744 026 of stuur een email naar email@optisjen.nl


Je hebt een bril of lenzen nodig

Een oogmeting kan direct uitsluitsel geven of dat inderdaad het geval is. Met onze uitgebreide oogmeting kunnen we constateren of de hoofdpijn inderdaad wordt veroorzaakt door je ogen.

Gaat het om je kind en is hij of zij jonger dan 10 jaar? Ga dan eerst naar de huisarts, met een test kan worden vastgesteld of je kind moet worden doorverwezen naar een orthoptist of een oogarts.


Verkeerde sterkte in je bril of lenzen

Je ogen blijven je hele leven veranderen en het kan zijn dat de sterkte in je bril of lenzen niet meer klopt. Ook hormonen zijn van invloed tijdens een meting en kan een andere sterkte geven. Maak een afspraak voor een oogmeting om een verkeerde sterkte uit te sluiten.


Verkeerd geslepen glazen in je bril

Krijg je hoofdpijn nadat je een nieuwe bril of lenzen hebt gekregen, dan ligt de oorzaak van je hoofdpijn vast daar. Bel even voor een nieuwe afspraak en leg uit wat er aan de hand is. We zullen je opnieuw meten en de glazen controleren. Tot die tijd kun je het beste je oude bril of lenzen dragen.
Wil je een second opinion? Maak dan een afspraak voor een oogmeting bij onze opticien, we zullen je ogen en de glazen controleren en je advies geven over de te nemen stappen.


De samenwerking tussen je ogen is niet optimaal

Onze optometrist kan met een Binoculair onderzoek achterhalen of er sprake is van niet optimaal samenwerkende ogen. Na dit onderzoek geeft de optometrist je advies over mogelijke oplossingen.

Voor een binoculair onderzoek kun je het beste even bellen. We zullen je een aantal vragen stellen zodat de optometrist zich alvast kan voorbereiden op de afspraak.


Langdurige inspanning van de ogen

Als je hele dagen achter je computer, televisie of beeldscherm zit, moeten je ogen heel hard werken. Het schadelijke blauwe licht van het beeldscherm werkt daar ook niet aan mee. Ook bij kinderen zien we een toename van hoofdpijn klachten als ze langdurig schermtijd hebben.

Wat je zelf kunt doen?

Las regelmatig pauzes in. Zet je timer en zorg dat je na ieder uur intensief werken even de tijd neemt om wat te drinken te halen. Bij kinderen kun je de schermtijd beperken. Zet bij hen een kookwekker en wees duidelijk in hoeveel schermtijd gezond voor hen is.

Wat kunnen wij doen?

Als je veelvuldig achter je computer zit is een computerbril heel plezierig. Je ziet meer contrast, het beeld is rustiger en er zit een blauwlicht filter in je glas. We kunnen de multimedia glazen helemaal op maat voor je maken.

Heb je vragen over hoofdpijn en je ogen?

Bel ons 0515 744 026 of stuur een email naar email@optisjen.nl