Je bent vandaag welkom tot 17:30!

Droge of natte ogen

Last van droge of natte ogen?

Veel mensen hebben af en toe last van droge of tranende ogen, dat is geen probleem. Dat komt door veranderende omstandigheden zoals luchtvochtigheid, verwarming of airco in bepaalde ruimtes en je eigen knippergedrag. Wanneer je regelmatig last hebt van droge, prikkende, zanderige ogen of natte ogen dan is het goed om de oorzaak hiervan te achterhalen en kun je het beste een droge ogen onderzoek plannen.

Welke droge of natte ogen klachten heb je?

  • Droge ogen na lange tijd achter de computer.
  • Prikkende of zanderig gevoel in de ogen.
  • Altijd tranende ogen.
  • Af en toe tranende ogen in bepaalde omstandigheden.
  • Plakkerige ogen.
  • Branderige of pijnlijke ogen.

Wat we doen tijdens het droge ogen onderzoek

Tijdens het onderzoek bij De OptiSjen stelt de optometrist je tal van vragen, om zo te bepalen waar de oorzaak vandaan kan komen. Tijdens het onderzoek worden verschillende dingen gemeten zoals: je knippergedrag, je traanproductie, de kwaliteit van je traanvocht, de bolling van je oog en of de meiboomkliertjes nog goed werken. Op basis hiervan geven wij jou advies.

Vragen over droge of natte ogen

Dit kan liggen aan de zuurgraad van je traanvocht. Dit is een van de redenen dat wij ook de kwaliteit van je traanvocht controleren. Oogdruppels zouden kunnen helpen.

’s Nachts werken je traanklieren door en omdat je dit tijdens je slaap niet afveegt, blijft dit ’s ochtends plakken. Heb je er erg last van, doe dan het droge ogen onderzoek. Een druppel flesje met water kan helpen om direct te weken en daarna veeg je met een schone zakdoek je ogen schoon.

Nee, dit is een ander probleem, dit heeft te maken met een ingegroeide wimper of ontstoken haarzakje.

Vaak heeft dit te maken met de snelheid waarmee je sport, dit kun je heel eenvoudig voorkomen met een sportbril die helemaal netjes om je ogen heen gaat.

Je knippert waarschijnlijk te weinig of je ogen moeten zich enorm inspannen. Dit kun je voorkomen door een computerbril te gaan dragen, die geeft je ogen rust en hierdoor ga je minder krampachtig kijken en ontspannen knipperen.

Ja, onze oogdruppels zijn speciaal gemaakt voor lensdragers. Je zult direct na het indoen even wazig zien, maar dat trekt heel snel weer weg. Als je last hebt van hooikoorts kunnen oogdruppels ook verlichting geven.

Als je onvoldoende traanvocht hebt blijven troepjes op je oogbol plakken, er blijft een troebel laagje achter. Elke keer als je knippert maak je dit laagje schoon. Als je te weinig knippert of je traanvocht is van onvoldoende kwaliteit, wordt dit laagje niet goed schoongemaakt en daardoor ga je slechter zien. Dan is een droge ogenonderzoek echt aan te raden.

Afspraak maken

Heb je vragen over droge of natte ogen? Bel ons 0515 744 026 of stuur een email naar email@optisjen.nl.