Je bent vandaag welkom tot 17:30!

Glaucoom / Hoge oogdruk

Komt in jouw familie glaucoom voor?

Een veel voorkomend probleem is een te hoge oogdruk, waar je in eerste instantie niets van merkt. Als glaucoom in je familie voorkomt, is het heel verstandig om boven de 40 jaar geregeld je oogdruk en oogzenuw te laten controleren. Glaucoom is goed te behandelen, doe je niets dan loop je het risico op kokerzien, gezichtsvelduitval en zelfs blindheid.

Heb ik glaucoom?

De eerste screening doen we bij De OptiSjen met de pufjes-test. Je krijgt een luchtpufje in je oog en daarmee meet de opticien de oogdruk. Wanneer hieruit blijkt dat er iets afwijkend is, dan is het goed om een glaucoom onderzoek volgens de “gouden standaard” door onze optometrist te laten uitvoeren.

Welke klachten krijg je bij een te hoge oogdruk?

Eerst merk je niets, pas in een later stadium ontwikkel je klachten zoals als het slecht inschatten van afstanden, je grijpt naast je kopje of je voelt je onzeker bij het lopen. Heb je acute klachten zoals rode, doffe of pijnlijke ogen? Ben je ineens overmatig lichtgevoelig, zie je wazig of heb je griepverschijnselen? Dan kun je te maken hebben met acute glaucoom. Maak dan direct een afspraak.

Het glaucoom onderzoek

Tijdens het glaucoom onderzoek bekijken we de gezondheid van het oog en de oogzenuw. We meten zeer nauwkeurig de oogdruk op en maken een OCT-scan van de oogzenuw. Het is een diepgaand onderzoek waarbij wij kunnen constateren of er sprake is van een te hoge oogdruk en/of in welk stadium de ontwikkeling van glaucoom is. Indien nodig verwijzen wij je direct door naar de oogarts.

Afspraak maken

Heb je vragen over glaucoom? Bel ons 0515 744 026 of stuur een email naar email@optisjen.nl.