Lichtgevoelige / meekleurende glazen

Kies je ook voor de handige lichtgevoelige glazen?

De keus voor lichtgevoelige glazen is er eentje van praktisch of noodzaak. Niet iedereen is in de gelegenheid om snel van bril naar zonnebril te wisselen en dan zijn meekleurende glazen reuze handig. Sommige mensen hebben gevoelige ogen en kiezen daarom voor dit type glazen.

De praktische kant

Het is reuze handig als je buiten loopt, de zon schijnt en je glas kleurt automatisch door naar zonneglazen. Zodra je weer binnen bent en je jas hebt uitgetrokken zijn je glazen weer transparant. Of als je in de auto zit en de zon verdwijnt achter de wolken, dat je glazen vanzelf lichter worden zodat je weer meer kunt zien.

Ben jij lichtgevoelig?

Als je gevoelig bent voor licht, regelmatig moet knijpen of zelfs gaat tranen als de zon een beetje te fel schijnt dan zijn lichtgevoelige glazen heel plezierig. Deze kunnen zowel binnen als buiten hun werk doen.

Hoe werken deze meekleurende glazen

De PhotoFushion X glazen van ZEISS kleuren mee naarmate de lichtomstandigheden veranderen. Dit betekent dat als je binnen bent, je glazen volledig transparant of licht getint zijn (afhankelijk van de soort). Ga je naar buiten onder bewolkte omstandigheden dan kleuren de glazen iets bij. Komt de zon achter de wolken vandaan, dan worden je glazen net zo donker als zonneglazen. Het kleuren naar donker gaat heel snel, het terug kleuren iets langzamer.

Vragen over lichtgevoelige glazen

Nee, de lichtgevoelige glazen kunnen net zo donker worden als een zonnebril en kan dus als vervanging dienen van een zonnebril op sterkte.

Als je liever niet wilt dat je glazen bijkleuren binnen dan kun je ook kiezen voor de lichtgevoelige glazen in een tweede bril. Die draag je dan alleen als je naar buiten gaat.

Ja, er zijn wel verschillende types meekleurende glazen en een aantal daarvan werken ook binnen. We leggen het je graag uit bij De OptiSjen.

Ja, ook dat is mogelijk, deze zit er dan alleen op zodra de glazen helemaal donker zijn.

Wil je dat je glazen meekleuren?

Plan je afspraak voor een oogmeting en briladvies of bel ons 0515 744 026