Je bent vandaag welkom tot 20:30!

De sportbril die past bij jouw sport

Een sportbril draag je om je ogen te beschermen, tegen weer, wind en zon of materialen. Je draagt de bril ook om meer contrast te kunnen zien op het wegdek, de green, het water, in het bos of op het gras. Een sportbril schaf je, net als je kleding en schoeisel, aan op basis van de sport die je doet.

Waarom een sportbril?

Een sportbril heeft bepaalde eigenschappen die een normale bril niet heeft:

De bril is gemaakt om tegen transpiratie te kunnen
Hij is flexibel en blijft goed zitten door de speciale veren
De glazen hebben UV-bescherming en zijn stootbestendig
De glazen geven een enorm goed contrast en filteren reflecties, zodat je meer ziet

Waar moet ik op letten bij een sportbril?

  1. De glazen moeten voldoende contrast geven op de ondergrond waar jij je sport op beoefent. Denk bijvoorbeeld aan de golfer, die de verschillende nuances op de green moet kunnen zien. Dat vereist een andere bril dan de watersporter die wordt geconfronteerd met een hoge mate aan reflecties, zon en wind.
  2. De sportbril moet voldoende bescherming geven. Als je aan wielrennen doet is het bijvoorbeeld prettig om een bril te hebben die rondom afsluit. Hierdoor worden je ogen rondom beschermd tegen wind en zon.
  3. De bril moet plezierig blijven zitten. Doe jij aan beachvolleybal en neem je regelmatig een duik in het zand, dan is het geen pretje als de bril verschuift, je wilt dat deze goed blijft zitten.
  4. De bril moet perfect passen en aansluiten bij je hoofd en je wilt er goed uitzien. Als jij wilt opvallen in het veld, kies je voor een opvallende bril. Het is zelfs mogelijk om jouw sportbril te personaliseren.
Sport zonnebril

Zwembril op sterkte

Een zwembril op sterkte is heel prettig als je graag zwemt. Je ziet alles boven en onder water goed. Met name voor kinderen is een zwembril op sterkte een uitkomst tijdens zwemles. Er gebeurt dan van alles, ze moeten kunnen zien en het is prettig als ze kinderen herkennen. Wel is het goed om vooraf overleg te plegen met de badmeester of badjuffrouw of een zwembril op sterkte mag.

We hebben verschillende maten en vormen in zwembrillen. Kom gerust langs voor meer informatie.

zwembril op sterkte

Welke bril draag je als je dart of snookert?

Dit is meestal een montuur waar de glazen specifiek worden afgesteld op scherp zicht op een bepaalde afstand of binnen een bepaalde kijkcirkel. Hierbij wordt op dezelfde manier gemeten als bij de computerbril.

Als je bij ons komt

Plan online je afspraak (montuuradvies) dan nemen wij uitgebreid de tijd voor je om jouw sportbril uit te zoeken. Wij hebben wel alvast een vragenlijstje voor je:

  • Tijdens welke sport(en) of activiteiten wil je jouw nieuwe sportbril dragen?
  • Draag je nu een correctiebril? Wil je dan een sportbril op sterkte of een gewone sportbril gecombineerd met contactlenzen?
  • Wil je lenzen (glazen) kunnen wisselen bij verschillende weertypes?

Om alvast inspiratie te krijgen

Zoek je een sportbril?

Plan je afspraak of bel ons 0515 744 026