Kinderbril

Zo kies je de juiste kinderbril

Heeft jouw zoon of dochter een bril nodig? Je wilt natuurlijk dat de bril tegen een stootje kan, veilig is en een goede pasvorm heeft. Wij vinden dat ieder kind een mooie bril verdient. Waar moet je opletten bij de aanschaf van een kinderbril? Wij nemen je mee in deze blog!

Kinderbrillen in veel soorten en maten

Ronde, vierkante of rechthoekige glazen? Zwart, rood of blauw? Eén ding is zeker, er is tegenwoordig genoeg keuze in kinderbrillen. Het kiezen van de juiste kinderbril is belangrijk, het heeft invloed op hoe en kind zich voelt. Door een goed passende bril zal je kind zich zelfverzekerder voelen. Het is belangrijk dat je kind de aandacht krijgt die hij of zij verdient en zich niet een buitenbeentje voelt omdat hij of zij een bril moet dragen. Wij leggen de lat voor kinderbrillen erg hoog, het beste voor je kind is het belangrijkste. In ons assortiment hebben wij een groot aanbod jongensbrillen, meisjesbrillen en unisex kinderbrillen voor de leeftijd 3 tot ongeveer 12 jaar. Wij zorgen ervoor dat het uitzoeken van een kinderbril een feestje wordt!

Stevigheid en draagcomfort

Kinderen zijn speels, daarom is het belangrijk dat de kinderbril tegen een stootje kan. Wij kiezen daarom altijd voor kunststof glazen. Deze glazen zijn lichtgewicht en kunnen niet breken. Zo gaat de bril een lange tijd mee in het speelse kinderleven. Daarnaast moet de bril ook lekker zitten én mag deze niet afglijden tijdens het spelen. Voor extra stevigheid en draagcomfort kun je kiezen uit kinderbrillen met verende scharnieren en flexibele pootjes. Maar als je kind toch een ongelukje heeft gehad ben je altijd welkom om de bril te laten repareren of opnieuw af te laten stellen. Is de bril niet te herstellen of te klein geworden voor je kind, dan biedt het voordelige Kidscare-plan uitkomst. Informeer ook naar de mogelijkheden voor een sportbril of daglenzen voor tijdens het sporten.

Kinderbril met UV-bescherming

Wist je dat kinderen kwetsbaarder voor licht en UV-straling zijn dan volwassenen? Dit komt doordat de pupil van kinderen groter is en de ooglens nog minder beschermend pigment bevat. Blootstelling aan veel UV-straling kan het hoornvlies beschadigen en verhoogt het risico op oogziektes. Daarom is het belangrijk dat de kinderbril voorzien is van brillenglazen die deze straling tegenhouden. Daarnaast raden wij aan om de glazen te laten ontspiegelen, zodat schittering wordt voorkomen. Zowel in de kinderbril als in een zonnebril op sterkte kunnen glazen met UV-bescherming worden geplaatst.

20-20-20 regel

Bij het kiezen van een kinderbril is het ook goed om te kijken naar een blauwlichtfilter in de glazen. Kinderen zitten steeds meer achter beeldschermen. Een Het blauwlichtfilter zorgt ervoor dat het schadelijke blauwe licht dat uitgestraald door een televisie, tablet of telefoon wordt gefilterd. Maar nog beter is om met je kind de 20-20-2 regel aan te houden: 20 minuten op een beeldscherm kijken, 20 seconden ver wegkijken en 2 uur buiten spelen. Dit kan ook zijn op de fiets naar school of naar de sport. Zo wordt de kans dat je kind myopie (bijziendheid) ontwikkelt kleiner.

Kidscare-plan: ieder kind verdient een gave bril

Tot slot onze laatste tip: laat je zoon of dochter meebeslissen in het montuur. Het is belangrijk dat je kind de bril met trots gaat dragen, zeker op jonge leeftijd. Wij gunnen iedereen een geschikte bril die meegroeit. Daarom hebben wij Kidscare ontwikkeld. Kidscare is een 2-jarig abonnement vanaf €8,50 per maand. Met dit abonnement krijg je 50% korting op elke kinderbril, kinderzonnebril, extra glazen en reparaties. Je mag het abonnement direct bij de eerste bril laten ingaan.

Advies nodig?

Benieuwd welke bril het beste bij jouw zoon of dochter past? Een goede bril is erg belangrijk, daarom geven wij je graag advies in onze winkel in Sneek. Neem gerust contact met ons op voor informatie en advies of plan direct een online afspraak in.

Benieuwd welke bril bij uw kind past?

Plan je afspraak of bel ons 0515 744 026.