McLaren

Naast Formule 1 ook zonnebrillen en monturen

Wellicht ken je de naam McLaren van het team in de Formule 1 of van de auto’s, maar wist je ook dat McLaren sinds 2019 (zonne)brillen produceert? Deze twee onderwerpen staan niet helemaal los van elkaar, het merk staat bekend om zijn luxe en innovatie. Dit is op het eyewear gebied niet anders.

De brillen zijn kleurrijk, licht en met precisie geproduceerd. Ze hebben ook een uniek zwevend ontwerp waarbij het frame slechts op twee manieren in het montuur waardoor de neusbrug zeer flexibel is en eigenlijk zelfs ontbreekt want de neusvleugel past zich aan de breedte van de neus aan. Zo is deze bril in principe gepersonaliseerd voor iedereen.

Leica Eyecare-zonneglazen

Het innovatieve DNA van McLaren zien we onder andere terug in de glazen die worden gebruikt voor de zonnebrillen. Ze hebben vijf typen glazen die zich aanpassen aan de omgeving:

  • Drive-glazen zijn ideaal voor in de auto want door de degrade tint zijn contrasten op de weg makkelijk te zien en kun je hoogtes en laagtes scherp waarnemen.
  • Golf-glazen hebben de focus op een maximaal contrast liggen waardoor je dus de bal goed kunt zien tijdens het golven.
  • Outdoor-glazen zijn gepolariseerd en hebben een spiegelcoating.
  • Urban-glazen hebben een overlopende tint waardoor de zonnebril ideaal is in elke lichtomstandigheden zodat je ook met zonnebril alles op je telefoon duidelijk kunt lezen.
  • Yacht-glazen bevatten een coating om onder andere de reflecties van het water tegen te gaan: ideaal voor op een jacht (maar ook op een sloep of rubberboot).
McLaren