Duizeligheid door bril

Duizeligheid door bril: wat is er aan de hand?

Je voelt je een beetje weeïg, net niet helemaal lekker, een beetje licht in het hoofd of echt duizelig. Dat kan natuurlijk door ziekte komen, maar als het na een paar dagen niet wegtrekt, kan het liggen aan de bril die je draagt. Hoe kom je erachter?

De meest eenvoudige manier is om je bril tijdelijk af te zetten. Als je nog een oude bril hebt liggen, zet deze dan een dag op. Trekt het gevoel na een paar uur weg, dan kun je vrijwel met zekerheid zeggen dat het aan je bril ligt.

In beide gevallen, is het tijd om actie te ondernemen, er mee door blijven lopen is echt af te raden. Oorzaken van duizeligheid  kunnen zijn:

Suiker of hormonen

Heb je diabetes, een te hoge of lage bloedsuiker, ben je zwanger of onderga je momenteel hormoon therapie? Het zijn allemaal elementen die invloed kunnen hebben op je zicht. Het beste kun je contact opnemen met een optometrist. Leg je gezondheidsproblemen voor en samen proberen jullie een stabiele situatie te creëren door misschien wel tijdelijk de sterkte van je bril aan te passen.

Foutief geleverde glazen

Waar wordt gewerkt, worden fout gemaakt, dit kan bij de glazen in je bril zijn gebeurd. Als je de verkeerde glazen hebt ontvangen, ze zijn omgedraaid of scheef in het montuur gezet, we noemen maar een paar redenen, dan kan dit gevolgen hebben voor je zicht. Ga terug naar de opticien waar je de bril vandaan hebt, of kom langs bij De OptiSjen voor een onderzoek naar de sterkte in je bril.

Verkeerde sterkte/cilinders

Als er niet goed gemeten is, dan kan dit gevolgen hebben. Soms zie je nog een beetje wazig, maar het komt ook voor dat de glazen te sterk zijn. Dit heeft allemaal gevolgen voor jouw ogen en de manier waarop je kijkt. Kom langs voor een second opinion als je vermoedt dat je bril gewoon niet goed geleverd is.

Hersenen en zien

Een ander punt kan zijn dat jouw ogen niet goed samenwerken. Simpel uitgelegd betekent dit: als je kijkt wordt informatie naar de hersenen gestuurd. Als de informatie van het linkeroog daar sneller is dan de informatie van je rechteroog, krijg je een disbalans, dat duizeligheid kan veroorzaken. Heb je al langer last van duizeligheid dan kun je hiervoor naar de optometrist of binoculair specialist gaan. Die doen diepgaand onderzoek naar waar de duizeligheid vandaan komt en of dit door de ogen of hersenen wordt veroorzaakt.

Conclusie duizeligheid door bril

Duizeligheid kan zeker door ogen of een nieuwe bril worden veroorzaakt, blijf er in ieder geval niet mee rond lopen. Ja, een nieuwe bril is wennen, maar na een paar dagen moet je er zeker geen last meer van hebben. Blijf je duizelig, neem dan contact met ons op.

Heb je vragen over duizeligheid?