We leggen je in het kort uit wat de stappen zijn als je wilt starten met lenzen

 1. Maak een afspraak voor een vrijblijvende lensscreening.
 2. De contactlensspecialist zal je ogen meten, nakijken en op basis daarvan krijg je advies welke lens het beste bij je past en bespreekt met jou de mogelijkheden van het lensabonnement.
 3. Je maakt een afspraak voor de lensaanpassing. Hierbij worden nog meer onderzoeken gedaan en en worden er paslenzen voor je besteld. Als de paslenzen binnen zijn, kom je weer langs en krijg je je eerste lensinstructie en zetten we de paslenzen in.  Tijdens de instructie leer je:
  1. Hoe je de lenzen moet inzetten en uithalen.
  2. We doen het voor en je doet het zelf een paar keer zodat je vertrouwen erin hebt om het thuis ook te kunnen.
  3. Hoe je je lezen moet schoonmaken en opbergen.
 4. Je kunt thuis via de instructiefilmpjes de handelingen nog terugkijken.
 5. Na een paar dagen kom je terug en kijken we je ogen opnieuw na, om te zien hoe je ogen en de lenzen zich gedragen.
 6. Ben je tevreden dan roepen wij je vanzelf op voor een volgende lenscontrole. Heb je toch na verloop van tijd klachten, dan maak je opnieuw een afspraak voor een extra lenscontrole.

Wil je starten met lenzen?

Maak nu een afspraak voor de vrijblijvende lensscreening

Vragen over contactlenzen

Nee, de sterkte is niet gelijk. Dit komt omdat je de lens op je oogbol draagt en een brillenglas staat iets verder van je oog af.

Nee, doe dit altijd in overleg met je contactlensspecialist. Er zijn redenen waarom jij nu bepaalde lenzen hebt en onze specialist zal de verschillende opties met je doorspreken.

Bij vormstabiele en nachtlenzen voel je ze bij het indoen zitten. Je ogen moeten er even aan wennen dat er iets op de oogbol drijft. Bij zachte en daglenzen voel je, zodra de lens op zijn plaats zit, helemaal niets. De lens vormt zich naar je oogbol en daardoor voel je ze niet.

Dit komt alleen voor bij vormstabiele en nachtlenzen. Je kunt door overmatig knipperen proberen met traanvocht het vuiltje weg te drijven. Lukt dit niet, haal dan de lens uit je oog en maak deze schoon met lensvloeistof.

Het komt af en toe voor dat een lens niet op de juiste plek zit op je oogbol. Draai dan voorzichtig met je oog, probeer over je gesloten ooglid te wrijven om zo de lens terug te duwen naar de juiste plaats. Lukt dit niet, laat iemand meekijken waar de lens zit en probeer dan de lens uit te halen. Maak de lens schoon en plaats deze weer op het oog.

Je krijgt lenzen die horen bij je ogen en pijn hoort daar niet bij. Wanneer lenzen pijn doen is er iets aan de hand met je ogen, de vloeistof of met je lenzen. Belangrijk is dan dat je de lenzen direct uitdoet. Draag een bril tot dat je ogen normaal aanvoelen en controleer voordat je weer lenzen indoet hoe de staat is van je lenzen. Blijf je pijn houden, maak dan een afspraak voor een lenscontrole.

Heb je andere vragen over lenzen?

Bel ons 0515 744 026 of stuur een email.

Instructiefilmpjes

Inzetten zachte lenzen

Uithalen zachte lenzen

Inzetten vormstabiele lenzen

Uithalen vormstabiele lenzen

Inzetten nachtlenzen

Uithalen nachtlenzen