‘Dit is een echte Afke-bril!’

‘Nieuwe fase, nieuwe bril!’ Zo begint het gesprek met Afke van der Werf. Zij was jarenlang werkzaam o.a. in Sneek als praktijkverpleegkundige en had zelfs haar eigen haptonomie praktijk. Nu ze 60 jaar is geworden wil ze samen met haar man gaan genieten van het leven. ‘Mijn verhaal begint eigenlijk eind vorig jaar, toen kreeg ik last van mijn nek. Ik had een kleiner montuur waar mijn oude glazen waren ingezet. Omdat ik steeds zocht in mijn glas naar het scherpste deel, bewoog ik mijn nek te veel. In het bos had ik zelfs de bril op het puntje van mijn neus om te kunnen zien waar ik liep.

Ik had al eens wat advertenties van De OptiSjen gezien en vond toen al dat de brillen zo mooi waren afgestemd op de persoon. Dat wilde ik ook. Door de hele plezierige benadering voelde het meteen goed en ongedwongen. Eerst heb ik samen met Otto een montuur uitgezocht op basis van mijn eigen wensen. Toen ik later terugkwam heeft Mirjam bij mij een analyse met kleurdoeken gedaan en daar kwam deze bril uit. Een hele aparte en iets grotere bril die mijn ogen heel mooi uit laat komen. Omdat ik altijd opvallende blouses draag, zeiden mijn zangvriendinnen direct: “Het is een typisch Afke bril.”

De bril kijkt geweldig want er zitten multifocale glazen met een prisma in. Ik kan alles lezen en zie overal scherp, achter de computer en ’s avonds, want ik ben een klein beetje nachtblind. En ik ben van mijn nekklachten af! Omdat mijn moeder glaucoom had, hebben ze nog een ooggezondheidsonderzoek gedaan en de oogdruk gemeten. De service en klantvriendelijkheid is echt top!’ Afke fietst ook graag en nadat kapjes op haar bril om tranen tegen te gaan, niet zo goed bevielen, heeft ze inmiddels een hele fijne zonnebril op sterkte uitgezocht.