'Ik heb nu 3 hele goede brillen'

Yvonne Portena uit IJlst

Sales assistent bij Blom Interieurs in Sneek

‘Ik heb nu 3 hele goede brillen’

Yvonne Portena, 62 jaar, is geboren in Den Helder, maar woont inmiddels 22 jaar in Friesland. Ze heeft het hier prima naar haar zin. ‘Toen ik nog lenzen droeg kreeg ik last van een tranend oog, dit lag zeker niet aan mijn lenzen, maar aan een verstopt traanbuisje en na diverse pogingen dit op te lossen moest ik er uiteindelijk aan geloven en er werd door de Oog- en KNO arts een buisje geplaatst waardoor het traanvocht afgevoerd kan worden. Helaas kreeg ik daarna te maken met vele ooginfecties veroorzaakt door bacteriën, waardoor lenzen geen optie meer waren.

Uit nieuwsgierigheid liepen wij een keer bij De OptiSjen (voorheen Boddeüs Sneek) op de Rienck Bockemakade binnen. Ik weet het nog heel goed dat nadat ze de kleur- en gezichtsanalyse hadden gedaan, aankwamen met een presenteerblaadje met brillen. Ik dacht, wat gebeurt hier? Op dat blaadje lag naast andere brillen ook een zeegroene bril. Ik had echt zoiets van, doe die maar weer weg. Tot ik hem opzette en toen was ik meteen verkocht. Maar die roze bril van Woow vond ik ook heel mooi. Omdat ze beiden onweerstaanbaar waren en door een actie voor de tweede bril, was de beslissing snel genomen en liep ik met twee brillen de deur uit.

Toen ik dus geen lenzen meer mocht dragen, wilde ik wel een nieuwe bril. Deze nieuwe bril bevat echt alles wat ik van een bril verwacht en het was voor mij heel belangrijk dat hij niet te nadrukkelijk aanwezig was. Ik wist zelf dus heel goed wat voor type montuur ik wilde en Martin had er eentje liggen in het goud. Die paste goed, maar goud is niet mijn kleur. Dus heeft hij stad en land afgebeld en vond in Den Haag nog het montuur in het zilver. Wat ik zo fijn vind aan deze bril is dat hij nog beter kijkt dan de andere twee brillen. Ik kan echt alles lezen en overal scherp zien. Ik heb nu gewoon 3 hele goede brillen waarvan deze het fijnst kijkt. Gelukkig zijn de infecties momenteel onder controle. In overleg met Martin en de oogarts mag ik nu zo nu en dan daglenzen ter afwisseling dragen.

Yvonne kreeg haar gelijk

Omdat Yvonne zo tevreden was over  het kijken door haar nieuwe bril, vond ze dat haar man Bert ook naar De OptiSjen moest. ‘Als internationaal vrachtwagenchauffeur zat hij altijd te klieren met zijn bril. Dan weer op, dan weer af en hij had echt last van hele vermoeide ogen. Maar Bert vond het niet nodig om te laten meten, dus heb ik de afspraak gemaakt. Hij ging onder zwaar protest met me mee. Toen er gelach uit de oogmeetruimte kwam, wist ik dat het goed zat. De kleur- en gezichtsanalyse wilde hij niet : “Ik ga toch niet met een kleedje omzitten!” Toch heeft hij nu een super leuke bril die hij de hele dag draagt zonder hem af te zetten. “Je hebt wel gelijk” zei hij na een tijdje tegen mij.’ Inmiddels heeft ook Bert twee hele gave brillen want tijdens het Anne & Valentin weekend liepen we langs de etalage en het montuur trok ons terug. Wij krijgen beiden vaak positieve reacties op onze brillen en zijn zeer tevreden!