Simon Meijer

‘Nachtlenzen zijn voor mij de perfecte oplossing’

De 20 jarige Simon Meijer werkt als woonondersteuner in een verzorgingstehuis. In het najaar start hij met een nieuwe studie Commerciële Economie in Groningen. Al jaren draagt hij nachtlenzen en tot volle tevredenheid: “Ik had eerst zachte lenzen waarbij ik vaak aan het eind van de dag rode en geïrriteerde ogen had. Ik wilde liever geen bril omdat ik veel sportte. Ik wilde gewoon de vrijheid houden, zeker omdat ik vroeger aan freerunning deed. Als je flips doet of ergens vanaf springt, heb je alleen maar last van een bril. Mijn nichtje had al nachtlenzen en dat wilde ik ook proberen.

Bij De OptiSjen, toen nog aan de Rienck Bockemakade, hebben ze mij nachtlenzen aangemeten. Eerst gingen ze testen of nachtlenzen wel bij mij zouden passen. Je ogen worden ‘gelezen’ door bepaalde apparatuur en er werden ook foto’s gemaakt. Hierbij werd alles echt goed uitgelegd. Ze gaan er heel zorgvuldig mee om. De eerste tijd heb je ook regelmatig een controle om te zien wat de lens op je oog doet en of er geen schade ontstaat. Nu ga ik eens in het half jaar voor controle. Dan wordt de sterkte gemeten en bekijken ze hoe het oog eruit ziet. Ook kijken ze of de lens nog steeds perfect in het midden van je oog rust. Het gebeurt heel secuur en je wordt overal bij betrokken. Ze laten alles zien en leggen het uit. Het gaat toch om je ogen en dan wil je dat het goed is.

Nachtlenzen bevallen mij uitstekend. Ik doe ze ’s nachts in en ik heb nergens last van. Ik word er ook niet wakker van. De volgende dag zie je gewoon de hele dag scherp zonder de lenzen. Zelfs als ik een feestje heb tot diep in de nacht en ergens blijf slapen zonder mijn nachtlenzen, kan ik de volgende dag nog scherp zien. Natuurlijk niet helemaal perfect meer, maar goed genoeg om nog te kunnen autorijden. Inmiddels ben ik een fanatiek skater en ook daarbij heb ik alle vrijheid. Nachtlenzen zijn voor mij de perfecte oplossing.”