Welke lens past bij jou?

Jouw ogen en je manier van leven bepalen welke lens bij jou past.

Bij De OptiSjen krijgen we vaak, door onze nauwe contacten, het allernieuwste materiaal binnen van de lensfabrikanten. Daar profiteer jij weer van.

Daglenzen

Voor bijvoorbeeld tijdens het sporten als een bril even niet handig is.

Lees meer

Zachte lenzen

Fijn om af te wisselen met een bril of om de hele dag te dragen.

Lees meer

Nachtlenzen

Nachtlenzen draag je 's nachts en overdag, zo kun je de hele dag scherp zien zonder bril of lenzen

Lees meer

Harde / Vormstabiele lenzen

De vormstabiele lenzen adviseren wij regelmatig bij hogere sterkte en/of cilinders.

Lees meer

Multifocale lenzen

De oplossing als je niet steeds een leesbril op wilt zetten.

Lees meer

Maatwerk lenzen

Als je de perfecte lens wilt, dan maken we ze geheel op maat voor jouw ogen.

Lees meer

De voordelen van een Lensabonnement

Lees meer

Start nu met lenzen

Vragen over contactlenzen

Nee, de sterkte is niet gelijk. Dit komt omdat je de lens op je oogbol draagt en een brillenglas staat iets verder van je oog af.

Nee, doe dit altijd in overleg met je contactlensspecialist. Er zijn redenen waarom jij nu bepaalde lenzen hebt en onze specialist zal de verschillende opties met je doorspreken.

Bij vormstabiele en nachtlenzen voel je ze bij het indoen zitten. Je ogen moeten er even aan wennen dat er iets op de oogbol drijft. Bij zachte en daglenzen voel je, zodra de lens op zijn plaats zit, helemaal niets. De lens vormt zich naar je oogbol en daardoor voel je ze niet.

Dit komt alleen voor bij vormstabiele en nachtlenzen. Je kunt door overmatig knipperen proberen met traanvocht het vuiltje weg te drijven. Lukt dit niet, haal dan de lens uit je oog en maak deze schoon met lensvloeistof.

Het komt af en toe voor dat een lens niet op de juiste plek zit op je oogbol. Draai dan voorzichtig met je oog, probeer over je gesloten ooglid te wrijven om zo de lens terug te duwen naar de juiste plaats. Lukt dit niet, laat iemand meekijken waar de lens zit en probeer dan de lens uit te halen. Maak de lens schoon en plaats deze weer op het oog.

Je krijgt lenzen die horen bij je ogen en pijn hoort daar niet bij. Wanneer lenzen pijn doen is er iets aan de hand met je ogen, de vloeistof of met je lenzen. Belangrijk is dan dat je de lenzen direct uitdoet. Draag een bril tot dat je ogen normaal aanvoelen en controleer voordat je weer lenzen indoet hoe de staat is van je lenzen. Blijf je pijn houden, maak dan een afspraak voor een lenscontrole.

Welke lens past bij jou?

Heb je andere vragen over lenzen? Bel ons 0515 744 026 of stuur een email.