Slapen met lenzen

Als je naar bed gaat doe je de vormstabiele lenzen in. ’s Nachts masseren de nachtlenzen jou oogbol zo, zodat je overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen. Dit regelen we zo, zodat je ook ’s avonds rustig uit kunt gaan en dan nog steeds zonder problemen in de auto kunt stappen om terug te rijden. Starten met lenzen? Plan dan een vrijblijvende lensscreening.

Voordelen

Je hoeft alleen ’s nachts lenzen te dragen
Je draagt overdag geen lenzen of bril
Tot -5 dioptrie kun je nachtlenzen dragen

Wat kun je verwachten als je voor nachtlenzen kiest?

Na de vrijblijvende lensscreening volgt een nachtlensscreening. Hierbij gaan we echt kijken hoe de lenspassing moet zijn op je oog. Het is namelijk van belang dat de lens jouw ogen tijdens je slaap kunnen corrigeren. Uiteraard meten we ook jouw sterkte op. De nachtlenzen worden speciaal voor jou gemaakt.

Je krijgt vanzelf bericht dat de nachtlenzen voor je klaar liggen. Als je nog nooit lenzen gedragen hebt, krijg je een instructie hoe je de lenzen kunt inzetten en weer uit kunt halen. Ben je alleen zachte lenzen gewend, dan doen we ook nog even voor hoe het met vormstabiele lenzen werkt.  Je krijgt instructies mee, zodat je die thuis rustig kunt nalezen.

We spreken direct controleafspraken af, de eerste controle is meteen de volgende dag. Want wij willen graag weten wat het resultaat is na een nacht slapen. We controleren de correctie van je ogen en hoe je ogen erop hebben gereageerd. Daarna volgen nog extra controles zodat we zeker weten dat de nachtlenzen hun werk doen.

Nachtlenzen gaan 1 jaar mee. Je wordt vanzelf opgeroepen voor de controle van je lenzen. Heb je vragen of problemen tussendoor met je lenzen, kom dan terug naar de winkel.

Voel je vrij met nachtlenzen

Wij zien bij kinderen vanaf een jaar of 8 dat het dragen van lenzen in de nacht een positieve uitwerking heeft op de verdere achteruitgang van de ogen.

Nachtlenzen bij kinderen

Direct starten?

Je kunt een vrijblijvende lensscreening doen, om te kijken of je ogen in eerste instantie geschikt zijn voor nachtlenzen.