Anika Fenthür

‘Nu kom IK met mijn bril aan in plaats van de bril met mij’

Anika Fenthür is 20 jaar en geboren en getogen in Sneek. Ze is bezig met de laatste fase van haar studie en wil daarna graag in het maatschappelijk jongerenwerk aan de slag.

‘Ik was al een tijdje op zoek naar een leuke bril en al bij heel wat winkels wezen kijken. Ik ben van mezelf heel licht: licht haar en huid, heb sproeten en lichte wimpers en wenkbrauwen. Als ik dan een grovere bril opzet dan komt de bril met mij aan, nu kom ik aan met de bril.

Toen ik bij De OptiSjen binnenstapte zag ik deze bril van Tom Ford liggen. Ik dacht: Laat ik hem eens opdoen en vond hem direct leuk staan. Met mijn telefoon een foto genomen en toen ben ik weer weggegaan. Ik was nog niet helemaal serieus in het kopen van een bril. Dit kwam vooral omdat ik tot dan toe mijn bril alleen droeg als ik hoofdpijn had of voor in de auto. Mijn afwijking is niet heel erg, maar vooral in de auto in het donker raakte ik soms gedesoriënteerd of zag ik niet scherp genoeg.

De bril bleef toch in mijn achterhoofd hangen. Na een tijdje ben ik teruggegaan en gelukkig hadden ze hem nog. Het is echt een uniek model en iedereen vindt hem erg leuk. Bij De OptiSjen zijn ze super aardig en de sfeer is goed. Ze hebben er andere brillen liggen dan bij andere optiekzaken. Toen ik bij de oogmeting de juiste sterkte voor mijn ogen kreeg, moest ik lachen want, wauw, wat zag ik scherp. Nu ik de hele dag mijn bril draag merk ik pas dat ik het allemaal wat rustiger kijkt.