Els Haasloop Werner

‘Ja, deze bril is leuk, hé!’

Els Haasloop Werner is een vlotte zestiger die houdt van fietsen door het weidse landschap van Friesland: ‘Ik heb een zicht van 160% in de verte, dat is heel bijzonder. Ik geniet dan ook enorm van de landerijen, het is zo mooi.’ Naast dat ze volwassenen onderwijs geeft in talen, is ze met pubers in de weer op het huiswerk instituut en geeft ze statushouders Nederlandse les ‘We hebben soms de grootste lol, ondanks dat we elkaar helemaal niet kunnen verstaan.’

Els houdt van gezelligheid en vindt het dan ook een feestje om naar De OptiSjen te gaan. ‘Ze zijn er altijd vrolijk, ook onderling en dat straalt uit naar de klanten. Dit is al mijn 3e bril sinds ik bij hen kom, voorheen op de Rienck Bockemakade. Ik heb astigmatisme en zonder de bril met plus glazen en cilinders kan ik niet lezen, dan vervormt het beeld en klopt het niet meer met de werkelijkheid.

Ik hou van kleurtjes en heb dan ook geen doorsnee bril gekozen. Bij dit montuur van Anne & Valentin werden de stylisten direct stil, toen dacht ik: Hier gaat iets goed. Vanaf een foto kon ik hem zelf zien en toen wist het: Dit is hem. Hij past perfect bij mijn groene ogen en het zet mij aan tot creativiteit: Ik heb een heel mooie legergroene jas gekocht met een roze coltruitje en heb mijn make-up ook aangepast. Mensen vinden hem heel bijzonder, ze kijken vaak alleen maar en dan denk ik: ‘Ja, hij is leuk, hé!’ De buurvrouw kwam een paar weken later vragen waar ik die leuke bril vandaan had. Nu hebben zij en haar vriend ook een leuke bril van De OptiSjen.