Je bent vandaag welkom tot 20:30!

Contactlenzen Sneek

Contactlenzen Sneek

Als je liever geen bril draagt dan zijn contactlenzen wellicht iets voor jou. De contactlensspecialisten van De OptiSjen in Sneek helpen je graag om de lenzen uit te zoeken die bij jou passen. Ook als je je bril wilt afwisselen met lenzen.

Draag je al lenzen van een andere opticien of drogist, maar ben je niet tevreden? Vaak is het een combinatie van het soort lenzen en gebruikte vloeistoffen die draagcomfort beïnvloeden. Ook dan kun je bij ons terecht voor een second opinion.

Maak een afspraak

Welke contactlenzen zijn er?

Contactlenzen zijn er verschillende soorten en het is afhankelijk van jouw voorkeuren, verwachtingen en behoeftes om te bepalen welke lenzen bij jou passen en of je ogen geschikt zijn. Via onze vrijblijvende lensscreening krijg je het advies van de contactlenzenspecialist voor een van de onderstaande lenzen.

Draag je bijvoorbeeld al een bril en wil je dit afwisselen met het dragen van lenzen? Dan zijn daglenzen het meest geschikt.

Daglenzen

Voor bijvoorbeeld tijdens het sporten als een bril even niet handig is.

Lees meer

Nachtlenzen

Nachtlenzen draag je 's nachts en overdag, zo kun je de hele dag scherp zien zonder bril of lenzen

Lees meer

Zachte lenzen

Fijn om af te wisselen met een bril of om de hele dag te dragen.

Lees meer

Multifocale lenzen

De oplossing als je niet steeds een leesbril op wilt zetten.

Lees meer

Harde / Vormstabiele lenzen

De vormstabiele lenzen adviseren wij regelmatig bij hogere sterkte en/of cilinders.

Lees meer

Maatwerk lenzen

Als je de perfecte lens wilt, dan maken we ze geheel op maat voor jouw ogen.

Lees meer

Hoe moet je contactlenzen indoen?

Onze contactlenzenspecialist meet je ogen op en kijkt samen met jou welke lenzen het beste passen. Bij een volgende afspraak pas je de lenzen, krijg je lensinstructie en (proef)lenzen. Tijdens de lensinstructie leer je hoe je de lenzen indoet en uithaalt hoe je de lenzen schoonmaakt en opbergt. Van ons krijg je een link naar instructiefilmpjes om de handelingen thuis terug te kijken.

Vergoeding contactlenzen zorgverzekering

Of je zorgverzekering je contactlenzen vergoedt, hangt af van de zorgverzekeraar. Ben je aanvullend verzekerd? Dan krijg je vaak een vergoeding voor je lenzen. Ook wanneer je een lensabonnement bij ons neemt.

Contactlenzen Sneek: bel of plan een afspraak

Heb je een vraag aan onze contactlenzenspecialist? Bel ons 0515 744 026 of stuur een email naar email@optisjen.nl. Direct een vrijblijvende lensscreening afspreken? Plan het eenvoudig en snel online. Wij reserveren tijd en ruimte zodat we je een goed advies kunnen geven.