Optometrist Friesland

Optometrist Friesland

Voor oogklachten, CBR-keuring of om de gezondheid van je ogen te kunnen bepalen, ben je van harte welkom bij onze optometrist in Friesland. Ook vage klachten zoals hoofdpijn of moeite hebben met concentratie kunnen voortkomen uit onze ogen. Vermoed je een probleem met je ogen? Maak direct een afspraak bij De OptiSjen.

Maak een afspraak

Wat doet een optometrist?

Een optometrist kijkt verder dan alleen de sterkte en cilinders, hij of zij is opgeleid om voor jou de ooggezondheid te bepalen. Met gespecialiseerde apparatuur wordt zowel de buitenkant- als binnenkant van het oog bekeken. De optometrist kan zo eventuele oogafwijkingen constateren en adviseert over vervolgstappen of een passende (kijk)oplossing. Alle optometrisch onderzoeken vinden gewoon plaatst in onze winkel in Sneek. Indien nodig verwijst onze optometrist je direct door voor nader onderzoek in het ziekenhuis.

ooggezondheid

Wanneer ga je naar een optometrist?

  • Ben jij boven de 40 en komen er in jouw familie oogaandoeningen voor zoals cataract, macula degeneratie of glaucoom. Dan is het verstandig om eens in de twee tot drie jaar een optometrisch onderzoek te plannen. ‘
  • Heb je oogklachten als wazig zien, dubbel zien, mis je stukjes in je zichtbeeld of zie je vlekjes, flitsen of draadjes? Maak dan direct een afspraak.
  • Heb je vage klachten zoals moeite hebben met lezen, onrustig zien, hoofdpijn, problemen met concentratie? Ook dan kan een optometrist je misschien helpen.
  • Heb je droge of juiste natte ogen, dan kunnen we met een droge ogen onderzoek nagaan wat de oorzaak is.

De optometrist

De optometrist is een paramedicus. Hij of zij is gespecialiseerd in het controleren van het oog bij ooggezondheidsproblemen en zichtproblemen door verkeerde samenwerking van de ogen. Een optometrist mag de ogen druppelen.

Optometrist Friesland: bel of plan een afspraak

Wil je meer weten over jouw ooggezondheid, het optometrisch onderzoek of heb je een vraag aan onze optometrist? Bel ons 0515 744 026 of stuur een email naar email@optisjen.nl.