Anna-May Diderich

‘Deze bril is puur voor mijzelf’

Anna-May zit in de eerste klas van het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden. Ze speelt in haar vrije tijd hockey. Helaas heeft ze geen tijd meer voor pianoles, maar af en toe kruipt ze nog achter de piano. Ongeveer 4 jaar geleden kwam uit een oogtest in het ziekenhuis dat ze baat kon hebben bij een bril met plus-glazen.

Anna-May: “In die tijd had ik toch wel last van hoofdpijn. Bij de meting had ik bijna geen sterkte. Deze bril is alleen voor het lezen en dichtbij. Ik vind het fijn om hem op te hebben, vooral op school. Bij de hockey draag ik hem niet want dan heb ik hem niet nodig. Vroeger gingen we altijd naar Martin in Franeker toen hij daar nog een optiekzaak had. Hij lacht veel en helpt ons altijd heel fijn. We zijn hem met het hele gezin achter nagegaan naar De OptiSjen in Sneek. Als we nu in Sneek zijn gaan we altijd even langs, even kijken, want je wordt er zo fijn geholpen!

Dit is mijn derde bril en deze is van het merk Dick Moby. Hij heeft een dunne rand van metaal in rosé/ brons kleur. Ik heb al heel lang een zonnebril op sterkte van Vingino met panterprint pootjes en rode glazen, die blijft leuk. Misschien ga ik ooit geen bril meer dragen, maar nu vind ik het heel fijn als ondersteuning. Het is puur voor mezelf dat ik een bril heb.”