Voel je vrij met lenzen

Voel je vrij met lenzen

Zo fijn als je af en toe of zelfs dagelijks geen bril meer hoeft te dragen, dat kan met lenzen. Ook voor multifocale bril dragers! Met lenzen voel je je vrij…

  • Bij het sporten
  • Als je werkt
  • Tijdens je vakantie
  • Als je gaat lezen
  • Elke dag of af en toe

Wij nodigen je graag uit voor een vrijblijvende lensscreening. Pascal of Martin, de contactlensspecialisten geven je op basis van jouw ogen, kijkgedrag en wensen advies over welke lenzen het beste bij je passen. Uiteraard leren we je ook hoe je de lenzen inzet en weer uithaalt.

Spreek nu je vrijblijvende lensscreening af

Jouw ogen en je manier van leven bepalen welke lens bij jou past.

Daglenzen

Voor bijvoorbeeld tijdens het sporten als een bril even niet handig is.

Lees meer

Zachte lenzen

Fijn om af te wisselen met een bril of om de hele dag te dragen.

Lees meer

Harde / Vormstabiele lenzen

De vormstabiele lenzen adviseren wij regelmatig bij hogere sterkte en/of cilinders.

Lees meer

Nachtlenzen

Nachtlenzen draag je 's nachts en overdag, zo kun je de hele dag scherp zien zonder bril of lenzen

Lees meer

Multifocale lenzen

De oplossing als je niet steeds een leesbril op wilt zetten.

Lees meer

Maatwerk lenzen

Als je de perfecte lens wilt, dan maken we ze geheel op maat voor jouw ogen.

Lees meer

Als je bij ons komt voor de lensscreening

Tijdens deze afspraak meet de contactlensspecialist je ogen. Hij kijkt ze na en op basis daarvan krijg je advies welke lens het beste bij je past. Daarnaast bespreekt hij de mogelijkheden van het lensabonnement met je.

Vervolgens maak je (meestal meteen) een afspraak voor de lensaanpassing. Hierbij worden nog meer onderzoeken gedaan en worden er paslenzen voor je besteld. Als de paslenzen binnen zijn, kom je weer langs en krijg je je eerste lensinstructie en zetten we de paslenzen in.  Tijdens de instructie leer je:

  • Hoe je de lenzen moet inzetten en uithalen.
  • We doen het voor en je doet het zelf een paar keer zodat je vertrouwen erin hebt om het thuis ook te kunnen.
  • Hoe je je lezen moet schoonmaken en opbergen.
  • Als je thuis het niet meer weet zijn er verschillende instructiefilmpjes waarin je de handelingen nog kunt terugkijken.

Na een paar dagen kom je terug en kijken we je ogen opnieuw na, om te zien hoe je ogen en de lenzen zich gedragen. Ben je tevreden dan roepen wij je vanzelf op voor een lenscontrole. Heb je toch na verloop van tijd klachten, dan maak je opnieuw een afspraak voor een volgende lenscontrole.

Plan nu je afspraak

In samenwerking met
Acuvue Oasys

 

Voel je vrij met lenzen

Heb je vragen over lenzen?

Nee, de sterkte is niet gelijk. Dit komt omdat je de lens op je oogbol draagt en een brillenglas staat iets verder van je oog af.

Nee, doe dit altijd in overleg met je contactlensspecialist. Er zijn redenen waarom jij nu bepaalde lenzen hebt en onze specialist zal de verschillende opties met je doorspreken.

Bij vormstabiele en nachtlenzen voel je ze bij het indoen zitten. Je ogen moeten er even aan wennen dat er iets op de oogbol drijft. Bij zachte en daglenzen voel je, zodra de lens op zijn plaats zit, helemaal niets. De lens vormt zich naar je oogbol en daardoor voel je ze niet.

Dit komt alleen voor bij vormstabiele en nachtlenzen. Je kunt door overmatig knipperen proberen met traanvocht het vuiltje weg te drijven. Lukt dit niet, haal dan de lens uit je oog en maak deze schoon met lensvloeistof.

Het komt af en toe voor dat een lens niet op de juiste plek zit op je oogbol. Draai dan voorzichtig met je oog, probeer over je gesloten ooglid te wrijven om zo de lens terug te duwen naar de juiste plaats. Lukt dit niet, laat iemand meekijken waar de lens zit en probeer dan de lens uit te halen. Maak de lens schoon en plaats deze weer op het oog.

Je krijgt lenzen die horen bij je ogen en pijn hoort daar niet bij. Wanneer lenzen pijn doen is er iets aan de hand met je ogen, de vloeistof of met je lenzen. Belangrijk is dan dat je de lenzen direct uitdoet. Draag een bril tot dat je ogen normaal aanvoelen en controleer voordat je weer lenzen indoet hoe de staat is van je lenzen. Blijf je pijn houden, maak dan een afspraak voor een lenscontrole.