0.01 oogmeting

0.01 oogmeting: wat is het en wat zijn de voordelen?

Als je écht goed wilt kijken is het nauwkeurig meten van de ogen essentieel. Onderzoek wijst uit dat maar liefst 95% van de bevolking behoefte heeft aan een preciezere oogmeting. Met de nieuwe AVA (Advanced Vision Accuracy) oogmeetapparatuur vervalt de gangbare afwijking van 0.25 dioptrie. Oftewel; het zogenaamde kwartje meer of minder. Door de nieuwe apparatuur kan tot 0.01 dioptrie nauwkeurig gemeten worden. Dit betekent dat je niet meer -2.5 hebt maar -2.13 + 1.48. Dit heeft als voordeel dat je niet meer wordt beperkt in je zichtervaring. Door deze nieuwe techniek krijg je namelijk exact de glazen of lenzen die bij jou passen. Het apparaat meet niet met voorzetlenzen maar met vloeistof. Hierdoor ziet men direct het verschil. Bijkomend voordeel is dat dit de oogmeting ook nog eens erg plezierig maakt!

Kies de juiste glazen

Wanneer je zo’n nauwkeurige oogmeting gedaan hebt is het van belang dat je de juiste glazen kiest. Door middel van de Visioffice wordt exact berekend welke glazen jij nodig hebt. Het geeft commando’s hoe je moet kijken en ondertussen berekent het alle afstanden en kijkhoeken tot het glas en je ogen. De glazen worden hierdoor helemaal persoonlijk en op jou en je kijkgedrag afgestemd.

De ultieme kijkervaring

Een nauwkeurige oogmeting alleen is niet voldoende. Het is van belang dat een opticien je adviseert over de beste kijkoplossing. Zo kijkt de opticien naar de kwaliteit van het oog en de voortekenen van oogaandoeningen. De kijkoplossing verschilt per persoon. Zo wil de een de hele dag dezelfde bril dragen, terwijl de ander kiest voor een bril voor achter de computer of een zonnebril op sterkte.

Meer informatie?

Benieuwd naar de ultieme kijkervaring of wil je meer informatie over deze oogmeting of een afspraak maken? Maak direct online een afspraak of bel naar 0515 – 744 026.

Benieuwd naar de ultieme kijkervaring?

Plan je afspraak of bel ons 0515 744 026.