Je bent vandaag welkom tot 21:00!

Karakteristieke bril voor Charis de Bruin

‘Ik doe aan gezichtsbedrog!’

Charis de Bruin uit Lemmer leeft, ademt en is stijl. Werkzaam als salon manager in het bedrijf van haar ouders ‘De Bruin & Cho Hair / Spa / Lifestyle Salon’ kan dat ook niet anders. De prachtige zaak in het hart van Joure haalt immers ‘schoonheid’ naar boven en maakt dat klanten zelfbewust en zelfverzekerd door het leven gaan.

Op haar eenentwintigste draagt Charis lenzen. Erg handig omdat ze een acteeropleiding volgt waar dans en beweging centraal staan. ‘Een bril past op dat moment niet in mijn actieve leven’. Dat wordt anders als ze op latere leeftijd last krijgt van een afhangend, linker ooglid. De aandoening Ptosis, wordt versterkt door het dragen van lenzen. ‘Wat een gedoe. Ik ben er klaar mee. Ik ga een bril dragen’, besluit Charis. Er wordt gekozen voor een bril die vooral functioneel is. Maar voor iemand die beroepshalve dagelijks schaaft aan het uiterlijk van anderen, begint het alledaagse, het praktische van haar eigen bril Charis tegen te staan. ‘Een perfecte bril completeert het gezicht. Het is een statement voor wie je bent en wat je uitstraalt. En mijn toenmalige bril was…, nou ja, gewoon een bril-bril’.

Trendgevoelig en tijdloos

Bij De OptiSjen in Sneek vindt Charis een bril met een wat breder montuur die volledig aansluit bij haar persoonlijkheid. ‘Wat het uitzoeken voor mij persoonlijk lastig maakt, is dat een bril én trendgevoelig én tijdloos moet zijn. Als je goed kijkt, heb ik best wel een lastig gezicht. Mijn ogen staan wat scheef. Dat corrigeer ik met mijn pony die eveneens scheef geknipt is. De OptiSjen heeft vervolgens de bril ook nog eens dusdanig afgesteld dat mijn ‘afwijking’ niet langer opvalt. Gezichtsbedrog in optima forma!’, zegt Charis hardop lachend.

Naast de Fleye Copenhagen heeft Charis ook meteen maar een zonnebril van Res/Rei met meekleurende glazen bij De OptiSjen aangeschaft. ‘Superhandig!’.